Strandvejen 263

Velkommen til Kollegiet

Fællesskabet fylder

P. Carl Petersens Kollegium er et lille, idyllisk kollegium for studerende ved Københavns Universitet og CBS, beliggende i Skovshoved med udsigt over Øresund, et stenkast fra badebroen ved Skovshoved havn. Vi er 34 kollegianere med et stærkt fællesskab, hvor både det faglige og det sociale prioriteres højt. Vi kommer fra alle egne af landet, og der er stor variation i hvad vi læser, samt hvilke fritidsinteresser vi har. På PCP er der derfor rige muligheder for sociale tiltag, men der er også respekt for, at man kan trække sig tilbage og fokusere på sine studier.

Vi rummer folks forskelligheder, og mener de bidrager til det stærke sammenhold, vi har. Vores fællesskab kommer blandt andet til udtryk ved at der fra søndag til torsdag afholdes madklub, hvor alle deltagende kollegianere samles til fællesspisning i stuen. Derudover udfører vi sammen rengøring, pasning af have og diverse vedligeholdelse. Kollegianerne varetager en stor del af administrationen under ansvar overfor bestyrelsen.


Omgivelser og faciliteter

Vi er meget priviligerede med hensyn til vores beliggenhed, som er meget tæt på både skoven, vandet og byen. Omgivelserne kan ganske enkelt ikke være smukkere. Vi har bl.a. en stor have, der i sommermånederne flittigt bliver brugt til grillaftener, fællestræning, læsning samt afslapning/solbadning. Tæt ved Kollegiet ligger desuden Dyrehaven, hvor man kan nyde naturen eller løbe en tur fx med vores løbeklub. Og lige ned for Kollegiet ligger Øresund, hvor man kan man dyppe sig året rundt og om nødvendigt komme til kræfter igen i kollegiets sauna. Med til de indendørs faciliteter hører også træningslokale, vaskerum, fælleskøkkener samt et TV-rum.

Fra kollegiet er der ca. 9 km til indre by, og de fleste kollegianere cykler derfor til og fra studiet på omkring 30 minutter. Offentligt transport er mulig enten fra busstoppestedet lige ved siden af, eller fra Ordrup station, som ligger i gåafstand fra kollegiet.

Optagelse

For at kunne ansøge om optagelse er det et krav, at man studerer på KU eller CBS samt at man ved indflytningstidspunktet har gennemført 1 år af sit studie. Opfylder man disse krav, kan man komme på en rundvisning på kollegiet samt sende en motiveret ansøgning. Man skal både have været på en rundvisning og have sendt en motiveret ansøgning for at være en del af ansøgerfeltet, når der opstår ledige pladser.

Rundvisning og motiveret ansøgning:
For en rundvisning på PCP, skal du sende en anmodning via siden her Efterfølgende vil en af vores kollegianere kontakte dig for at arrangere rundvisningen og besvare spørgsmål om livet på PCP.

Send herefter dit CV og karakterudskrift fra KU eller CBS, samt en motiveret ansøgning til ansoeg@pcarlpetersens.dk. I din ansøgning bør du fremhæve dine personlige interesser og hvordan du ser dig selv bidrage til vores unikke kollegiefællesskab. Læs mere om vores ansøgelsesproces her.

Vil du vide mere?

Hvis du er lige så begejstret for vores kollegium som vi er, og gerne vil vide mere om kollegiet og dets historie kan du se mere her.

Du kan desuden læse meget mere om vores fællesskab, værelserne og unikke omgivelser her.

Hvis du kan som dig selv som en del af P. Carl Petersens Kollegium så tøv ikke med at bede om en rundvisning! Vi imødekommer alle anmodninger, og vi er altid glade for at blive kontaktet. Kollegiet rummer en stor diversitet, og vi er sikre på, at du også vil passe ind.