
OM KOLLEGIET
Vores hjem – Villa Skovbakken
Carl Petersens kollegium er et helt fantastisk sted, hvis lige ikke findes andre steder. De herskabelige omgivelser, den fantastiske udsigt over Øresund, beboersammensætningen og vores fælles engagement omkring kollegiet og dets daglige drift bidrager alt sammen til at gøre dette sted til noget helt specielt. Vi værner om de gamle traditioner, samtidig med at vi værdsætter nye tiltag og initiativer. Vi er en blandet flok kollegianere, som spænder fra hardcore økonomer og skarpe medicinere til drømmende filosoffer og kreative kommunikatorer, hvis fritidsinteresser også spænder bredt. Denne vidtfavnende faglige og, ikke mindst, personlige sammensætning giver en god dynamik på stedet og bidrager med en alsidighed, som vi alle sætter stor pris på.
Det praktiske
Værelsesfordeling og husleje:
Vi er 34 kollegianere her på stedet, hvoraf 24 bor i ‘Hovedhuset’, 6 personer bor i ‘Gartnerboligen’ og 4 I vores to lejligheder, vi kalder ‘studios’. Værelserne varierer en del, både i størrelse og udformning. Nogle af værelserne har hems, andre har balkon. Huslejen varierer efter værelsestypen, og værelserne på kollegiet fordeles efter anciennitetsprincippet. Når folk flytter fra kollegiet eller eksempelvis tager på udvekslingsophold i udlandet, vil andre kollegianere få mulighed for at skrive sig op til det pågældende værelse. Får man ikke lige det værelse, som man havde håbet på ved indflytning, skal man derfor ikke fortvivle. For det meste vil man forholdsvis hurtigt få mulighed for at flytte til et nyt.
Bad og toiletter
I forbindelse med en gennemgående renovering af huset i 2009, har vi fået installeret helt nye badeværelser og toiletter. Alt efter hvilket værelse man bor på vil bade – og toiletforholdene variere. På en del værelser fungerer det således, at to personer deles om et badeværelse. Disse badeværelser ligger mellem værelserne forbundet med en fælles gang, så det kun er de to værelsers beboere, der har adgang til dem. På husets 2. sal har de fleste værelser adgang til toilet og bad på gangen, og her deles to eller tre personer om hvert af dem.
Fællesarealer
Vi har en del fællesarealer på kollegiet, hvilket er både fordrende for det aktive studieliv samt for fællesskabet. Vi har en stor fællesstue med flygel og et tilknyttet bibliotek. Stuen benyttes ofte til større madklubsarrangementer, læsesal og selvfølgelig diverse fester. Vi har derudover en fjernsynsstue, repos med hyggesofa og velkomsthall – alle disse med pejs. På kollegiet findes derudover sauna, motionsrum, slyngelstue, gameroom, værksted og vores skønne have med dertilhørende lysthus, som vi holder I fællesskab. Kollegiet har desuden et ølskab, hvor der kan købes diverse øl, sodavand og vin til billige priser. I kælderen har vi vores store fælleskøkken med spiseplads og hyggekrog. I Gartnerboligen er der ligeledes et nyrenoveret fælleskøkken I kælderen. Samtlige køkkener er selvfølgelig til alles fri afbenyttelse. I kælderen er der også en vaskekælder med fælles vaskemaskine, tørretumbler og tørrestativer. Diverse rum kan også reserveres til private arrangementer, såsom familie- eller vennemiddage.
Kollegieånden
De sociale arrangementer er en stor del af livet på P. Carl Petersens Kollegium. En stor del af arrangementerne er årligt tilbagevendende begivenheder, som holder stedets traditioner i live. Hvert efterår afholdes en indflytterfest, hvor det seneste års indflyttere står for underholdning og fejres af kollegianerne. Kollegiet holder også to større fester, hvor mange gæster deltager. Hver vinter er der karneval, hvor udklædte gæster skaber en underholdende og festlig aften. Om sommeren er der stor sommerfest, hvor kollegiets fantastiske beliggenhed og have udnyttes til fulde med badning, haveaktiviteter og grillhygge.
Thomanders Kollegium i Lund er P. Carl Petersens svenske venskabskollegium. De to kollegier besøger på skift hinanden hvert halve år. Her kæmpes traditionen tro en kamp om ære inden for både fodbold og fest.
Derudover er der selvfølgelig også julefrokost i december og en Tour de Chambre i begyndelsen af hvert semester.
Kollegiet har også nogle obligatoriske projekter, som alle skal deltage i for at passe på stedet og fastholde den gode standard. Disse udgøres af et sommerprojekt samt to halvårlige hovedrengøringer. Arbejdet udføres i fællesskab på hyggelig vis.
I hverdagen kommer fællesskabet også kollegianerne til gode. For eksempel når der hver søndag-torsdag er madklub kl. 19.



